PRAKTIJK VOOR THERAPIE EN COACHING
JAN ANNE LOONSTRA

Psychotherapie 'coming out to your sense'

 

 

Binnen de psychotherapie wordt de methode "coming out to your sense" als een krachtige therapie aangeboden waarbij volgens een vast principe (je eigen natuurlijke aspecten) gewerkt wordt aan je psychosomatische klachten en ziekten.
Positieve effecten en herkenning zijn direkt waarneembaar tijdens en/of na de behandeling.
Tijdens de sessies wordt gericht toe gewerkt naar het verkrijgen van inzicht en bewustwording van je actuele situatie. Psychische en somatische klachten zijn een signaal die we kunnen vertalen in een sterk verminderd welbevinden. Of: Hoe jij je van binnen voelt en de wereld om je heen ervaart, levert veel informatie op, o.a.: hoe je houding is, het gedrag wat je laat zien, waarin je onmacht schuilt. Het leert jou waar je valkuilen en/of blokkades zitten. Op deze manier krijg je direkt inzicht in oude patronen. Je voelt ze wel, maar weet niet hoe er mee om te gaan. De therapie richt zich op het snel inzicht verkrijgen in oorzaak en gevolg van je klachten en biedt vele mogelijkheden om met het aangeboden 'gereedschap' aan de slag te gaan.
'Wakker worden en leren herinneren" word je thema. Om van daar uit je plaats in het leven in te nemen.


Werkwijze:

a - intake
b - 1e sessie
c - volgende sessies

De Intake

A - Een intake gesprek vind plaats om duidelijk te krijgen of de aangeboden therapie en werkwijze jou aanspreken, en of de therapeut met de door jou gegeven informatie mogelijkheden ziet om je te helpen. Ook wordt een inventarisatie gemaakt van je klachten, je lichamelijke conditie en eventueel medicijn gebruik. Bij voortzetting worden afspraken gemaakt over de frequentie van de sessies.
Ziekte is de worsteling van het ego / het zelf om bij de ziel te komen

B - De eerste sessie kent twee onderdelen. Allereerst wordt er een psycho-therapeutisch onderzoek gedaan, oorzaak en gevolg van vele situaties die zich in je leven hebben gemanifesteerd. Emotionele ervaringen leidden in de regel tot een fysiek en geestelijk verminderd welbevinden. Je leven wordt op deze wijze op een rijtje gezet waardoor er inzicht komt in de wijze waarop je uit balans bent geraakt. Na deze inventarisatie, met inzicht, wordt een lichaamsbehandeling toegepast die het zenuwstelsel terug in balans, in rust, brengt. Je lichaam blijft niet langer in de alarmfase steken.De lichaamsbehandeling stimuleert je om je verantwoordelijkheid weer in eigen hand te nemen. De verbinding met je dieper weten en voelen is weer hersteld. Het zelfgenezende vermogen van de mens pakt de draad weer op, waardoor je beter in staat bent om je eigen problemen op te lossen en je leven neer te zetten zoals je het wilt.

C - De vervolg sessies vormen een continuerende follow-up vanuit de tweede sessie. Analyses van je dagelijkse situaties en eventueel gevolgd door de lichaams- behandeling. De frequentie van de sessies zijn afhankelijk van je situatie.

Indicaties:
Een hulpvraag kan soms heel duidelijk geformuleerd worden, ook heel concreet ervaren worden. Soms heb je alleen maar een onbestemd gevoel, het gaat niet zoals je zou willen. Tijdens de intake wordt in onderling overleg welke behandeling voor jou het beste resultaat oplevert en het lichaam zich het snelst herstelt.

De volgende klachten en/of problemen worden vaak genoemd tijdens de intakegesprekken:
buikklachten: maag en darm, misselijkheid, huidproblemen, ademhalingsproblemen, hartkloppingen, hyperventilatie, diverse ontstekingen, aan long- en luchtwegen, hoge spierspanning, krampen, stress, depressie, slaapproblemen, pijn in hoofd, nek en schouders, vermoeidheid, concentratieproblemen, allergie, problemen met de ogen, irritatie en/of agressie, hormonale klachten, overmatig transpireren, problemen met eigen seksualiteit of van partner, faalangst, verlegenheid, rugklachten, ontbreken van assertiviteit.


Contra-indicaties:
De lichaamsbehandelingen, van welke aard dan ook, worden niet uitgevoerd als gebruik gemaakt wordt van de volgende middelen:

Deze middelen verhinderen het lichaam het zelfgenezende vermogen adequaat toe te staan en kunnen zelfs een averechts effect tot gevolg hebben: zeer ernstige verwarring, zowel geestelijk als somatisch. Deze middelen verhindert de gebruiker om grenzen te trekken en keuzes te maken.
De eigen verantwoordelijkheid ontbreekt.

Tijdens de therapiesessies kan incidenteel gebruik gemaakt worden van de volgende behandelmethoden:

- bio-energetica
- diepe bindweefselmassage
- visualisaties
- ademhalings- en ontspanningsoefeningen

Als je een afspraak maakt voor een dergelijke sessie kun je veel voorwerk doen. Noteer de namen van het gezin waaruit jij komt en dat van het gezin of de relatie die je nu hebt. Neem eventueel heldere foto’s mee waarop de personen en face te zien zijn. Als je wilt kun je het gesprek opnemen, je moet dan wel zelf de apparatuur meenemen.

Na een sessie kun je heel verschillend reageren. Stroomt de een over van energie, de ander vindt het wel goed, gaat op tijd op bed met een boek. De rest zit er tussen.
Ik adviseer mensen om na een behandeling de tijd voor zichzelf te nemen, iets te doen waar je zin in hebt. Bij thuiskomst wordt direct de vraag gesteld: hoe was het, hoe ging het, vertel! Laat eerst alles bezinken, en kom er zelf op terug op je eigen tijd en manier
.

 

 

 

 

 

OMHOOG